Over Miriam (2002)

Ik wilde altijd de kunstacademie doen, want ik wist zeker dat ik kunstenares wilde worden. Toen ik bij een kwekerij ging werken, kwam ik in aanraking met kransen en droogbloemen. Daarmee werken en creëren vond ik zo leuk dat ik toen ook bruidswerk ben gaan maken. Uiteindelijk wist ik het zeker: ik wilde werken en kunst maken met bloemen. Juni 2021 heb ik mijn diploma voor de bloemistenopleiding behaald.

Door mensen een creatief en uitgesproken bloemstuk mee te geven, wil ik laten zien wat er mogelijk is. Bij bloemen heb je standaardkleuren die goed te combineren zijn. Maar ik experimenteer dan liever nog wat door. Dan gooi ik er juist zwart ook bij, zodat je wat spanning in de mix krijgt. Ik zoek altijd het randje op en ik probeer verschillende kleuren en stijlen. Ik wil dat andere mensen ook zien welke kunst je kunt maken met bloemen.

WhatsApp Image 2023-07-03 at 13.00.54
Geliefdfotografie-27

Over Art of the Flower

Ik heb een grote passie voor het werken met verse bloemen, dus ik wilde daar graag mijn werk van maken. Maar ik wist ook dat de bloemenindustrie lang niet altijd eerlijk is. Daar wil ik met mijn bedrijf een kleine verandering in brengen.

Mijn slogan is niet voor niets: eerlijk en uniek. Ik wil altijd uniek werk leveren. Dit doe ik door mijn eigen stijl duidelijk naar voren te laten komen in alles wat ik maak. Maar ik wil ook altijd eerlijk werk leveren. Ik gebruik goede materialen en ben altijd op zoek naar duurzame alternatieven. Ik koop mijn bloemen in via eerlijke handel. De groothandel waar ik mijn bloemen inkoop is duurzaam. Ik vind dat zelf heel belangrijk, dus wilde ik ook die keuze maken in mijn eigen bedrijf.

It’s all in the family

De naam Art of the Flower komt eigenlijk van mijn moeder. Zij heeft deze bedrijfsnaam lang bewaard. Zij wilde zelf ooit een kraampje met bloemen langs de weg. Omdat ik nu met bloemen werk, heeft mijn moeder deze naam aan mij gegeven om te gebruiken. De ideeën van mijn moeder komen dus terug in mijn bedrijf en in mijn bedrijfsnaam.

artoftheflower-logo-rgb